Customer engagement plan

Atreure i convertir el teu client amb una comunicació directa i personalitzada

Construir relacions a llarg termini amb els teus usuaris (consumidors, pacients o professionals sanitaris) és la clau de qualsevol estratègia perquè contribueix a reduir el cost d’adquisició d’un client nou i incrementa les vendes. L’objectiu és atreure el teu públic, convertir-lo en client, que repeteixin i que ens recomanin. I per a això has d’oferir una experiència omnicanal integrada que augmenti la freqüència, l’abast i l’impacte dels teus missatges de comunicació.

Professionals de la salut, farmacèutics, pacients, consumidors

El teu Customer engagement plan,
de l'estratègia a l'acció

Dx360

Diagnòstic

Comencem escoltant-te. Et preguntem per la proposta de valor, el propòsit i els missatges principals de la teva marca. També sobre l’experiència digital que tens i la tecnologia de què disposes i que fas servir, els canals que utilitzes, la integració amb els canals offline, inclosos els customer facing roles i el pla d’accions que tens previst. Ens submergim en el mercat i el comportament dels teus usuaris per descobrir els reptes i les oportunitats que guiaran els teus pròxims passos.

Rx360

Prescripció

A partir de l’anàlisi de tota aquesta informació, dissenyem el teu pla omnicanal i et recomanem els continguts, els canals i el calendari que responen a les necessitats del teu negoci i dels teus usuaris. A més a més, et proposem una estratègia de segmentació del teu públic amb missatges personalitzats depenent del seu cicle de vida per connectar-hi més i millor. També et lliurem un model de mesurament per conèixer la contribució de cada canal i iniciativa als objectius de la teva marca.

Tx360

Tractament

T’acompanyem en la posada en marxa de les iniciatives del pla: desenvolupem la teva pàgina corporativa, el web del teu pròxim llançament o el portal per als professionals sanitaris, preparem webinars, llancem campanyes d’email marketing automatitzat o gestionem les teves xarxes socials, entre altres moltes coses.

NxT360

Seguiment

A partir del model de mesurament, veiem com funcionen les iniciatives i els canals, coneixem millor el comportament dels teus usuaris i podem prendre millors decisions per a pròximes accions.

El repte de l'omnicanalitat

La indústria farmacèutica avança cap a un
nou model de relacions en què les
empreses aprofiten múltiples canals
digitals per crear una experiència
d'usuari excel·lent.

També et pot interessar